Risotoo Leerdammer e aceto scaled

Ризото с Leerdammer и балсамов оцет

difficulty

НИВО НА ТРУДНОСТ

time

50 мин

Сирене

Leerdammer Original Slices

Съставки:

Рецепта за

-
4 Порции
+
  • 1 шалот
  • 320 г ориз Карнароли
  • 5 л зеленчуков бульон
  • 60 г Leerdammer
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 60 г сметана
  • Олио, сол, пипер

Приготвяне:

  • Нарежете шалота и го запържете в олио

  • Добавете ориза и запечете до прозрачност

  • Гответе, като добавяте по черпак от предварително загретия бульон

  • По средата добавете балсамов оцет

  • След като оризът е готов, добавете сметана иLeerdammer, разбъркайте до кремообразна консистенция

  • Сервирайте с още оцет и черен пипер