Съставки:
Рецепта за
- 400 г паста пенне
- 4 резена Leerdammer Original
- 50 г масло
- 50 г брашно
- 50 мл мляко
- Индийско орехче
- Сол и черен пипер
Приготвяне:
-
Разтопете маслото в тенджера на среден огън
-
Веднага щом се разпени, свалете от котлона и изсипете цялото брашно
-
Върнете тенджерата на котлона и бъркайте, докато сместа стане гладка и започне да покафенява
-
След това изсипете млякото, като бъркате непрекъснато, за да предотвратите образуването на бучки
-
Варете на среден огън за 5 до 10 минути, като бъркате непрекъснато, докато сместа се сгъсти
-
Добавете сол, черен пипер и индийско орехче
-
Загрейте фурната си до 200°C
-
Сварете пастата си, една до две минути по-малко от указаното на опаковката
-
Отцедете я
-
10. Изсипете бешамел соса върху цялата паста
-
1 След това добавете 4-те резена сирене Leerdammer
-
1 Печете ястието си 15 минути на 200°C. и 10 минути след това на степента на грил, за да се запече ястието