Съставки:
Рецепта за
-
4
Порции
+
- 1 лист бутер тесто или маслено тесто, според предпочитанията ви
- 3 яйца
- 200 мл мляко
- 200 мл течна сметана
- 150 г бекон
- 250 г Original Leerdammer
- Сол и черен пипер
Приготвяне:
-
Започнете, като загреете фурната до 180°C
-
Разточете тестото за тарт в тава и надупчете в него дупки с вилица
-
Запържете бекона в тиган. След като се изпече, отстранете мазнината от готвенето
-
Междувременно смесете разбитите яйца, сметаната и млякото
-
Когато беконът стане златистокафяв, разпределете го равномерно върху тестото
-
Изсипете сместа (яйце, сметана и мляко) върху тестото
-
Нарежете „Leerdammer Original“ на кубчета и ги разпределете върху киша
-
Подправете със сол и черен пипер на вкус
-
Печете 40-45 минути на 180°C